Nákupní košík: je prázdný

Články > Rybaření > Rybářské potřeby

Rybářské potřeby

Rybářský naviják Qunhai SW7000Rybaření se stává čím dál více oblíbenou činností, jak trávit volný čas. Člověk by se asi neměl divit, ale u rybaření si člověk nejen že odpočine, ale zároveň je v přírodě a u vody. COž je nezvyklá činnost nejen pro toho, kdo bydlí třeba v paneláku.

K rybaření a chytání ryb je potřeba mít nějaké to rybářské náčiní. Dovolte mi, abych vám nějaké ty rabářské potřeby představil. V první fázi je zapotřebí, aby rybář měl platný rybářský lístek, povolenku, povinnou výbavu a dále měl všeobecné znalosti o tom, jak se má u vody nebo k uloveným rybám chovat. Povolenky k chytání ryb vydává český rybářský svaz, rybářský lístek obecní nebo městský úřad rybářské potřeby si musíte opatřit v nějakém obchodě.

Druhy povolenek

Pstruhové - můžete chytat pstruhy. Mimopstruhové - nemůžete chytat pstruhy. Dále se povolenky dělá na celosvazové, to je povolenka, kde můžete chytat v celém rybářském svazu. Další variantou povolernek jsou povolenky lokální, ty se vztahují pouze na danou lokalitu.

Wobler chyť a pusť 1ksSoukromé revíry, rybníky

Jedná se o rybníky, kde si každý majitel soukromého rybníku defunuje vlastní pravidla a to i požadavek na rybářské potřeby jako například velikost podběráku, velikost vfezírku, množství háčků na udici, zabroušení protiháčku na háčku, druh návnady, dobu lovu, množství chycených ryb, místo rybolovu a další. Tato forma rybolov je dražší než rybolov od rybářského svazu, ale na druhou stranu mnohdy zábavnější, neboť soukromý majitel se většinou stará i o množství nasazených ryb, velikost, zdraví chytaných ryb a zajišťuje pravidelné krmení.

Křesílko FISH rybářské maléRybářské potřeby pro chytání ryb

Pruty, bez prutů se žádný rybář neobejde. Pruty se dělí v základu na dvě varianty. První varianta jsou teleskopické pruty. Teleskopické pruty mají výhodu ve snadnějším přenášení, nevýhodu ve zdlouhavějším vybalování a delší příprave k lovu.

Rybářský prut Crocodile 2,1 m 30-80 gDělené pruty, jsou pruty, které jsou zpravidla ze dvou kusů. Mají přesný opak výhod a nevýhod oproti teleskopickým prutům, to znamená horčí mobilitu, ale rychlejší pžípravu k lovu.

Podběrák je rybářská potřeba, která jak už název napovídá k podbírání tažených ryb na břeh nebo v případě chytání z loďky do lodě. Jedná se o povinnou rybářskou potřebu.

Povinne rybářské potřeby jsou: Pean nebo pnzeta, Podběrák, Vezírek, rybářský lístek, povolenka, pruty. Bez prutů se chytat nesmí.

V naší nabídce naleznete

Rybářská taška na pruty a vybavení 150 cm za 399,-
Rybářské návnady sada 5 kusů za 99,-
Rybářské splávky set 15ks za 79,-
Navázané rybářské splávky set 3 ks - pytlačka za 49,-
Rybářský naviják Qunhai SW7000 za 449,-
Pončo pláštěnka maskáčová pro dospělé za 287,-
Rybářský prut Crocodile 2,1 m 30-80 g za 290,-
Rybářská návnada-třpitka s peřím za 89,-
Teleskopická rybářská vidlička za 79,-
BERGAMA Rybářský prut 3,6 m za 369,-
BERGAMA Rybářský prut 2,7 m za 369,-
Teleskopický podběrák 40 cm za 239,-
Kempingový hrnek nerez s karabinou 200ml za 169,-