Nákupní košík: je prázdný

Články > Kamery do auta > Kamera do auta

Kamera do auta

Nezbytným doplňkem Vašeho vozu by měla být kamera a to z mnoha důvodů.

Agresivita za volantem

Asi každý řidič se už asi setkal s agresivním řidičem, který vás jeho bezohlednou jízdou v lepším případě jen omezí, v horším případě ohrozí a v tom nejhorším případě zapříčiní dopravní nehodu. Agresivita za volantem a s tím spojená rychlá a bezohledná jízda je asi nejčastější příčina dopravních nehod v Česku. Člověk si pokládá otázku "Proč"? Psychologové zaměřené na chování řidičů za volantem se nemohou shodnout, nicméně pár jejich názorů smysl ale dává.

Silnější auto než je to Vaše

Jedním z mnoha důvodů agresivity za volantem je vůz se silným motorem. jedinec, který řídí vůz se silným motorem má mnohdy pocit, že je něco víc než vy, když jedete v slabším voze jako napříklda, Hyundai, Škoda Fabia, Octavia či hybridním vozem. Mnohdy se jedná o řidiče značky Audi, BMW a jistě každý zažil lepícího se jezdce na vás kufr ve služební Škodě Octavia případně Superb.

Dražší auto než je to vaše

Dalším důvodem agresivity za volantem je u slabomyslných jedinců zdánlivý symbol vozu jakožto sociálního postavení. Asi jste také zažili a díky houstnutí provozu zažíváte čím dál častěji, že vám zpravidla řidič za vámi dává najevo, že mu vadíte v cestě a to i přes to, že jedete podle předpisů a nebo i rychleji a to jenom proto, protože řídíte starší levnější automobil. On Vám totiž řidič za Vámi chce jasně ukázat, že má na nový vůz a vy Vaše sociální postavení je daleko za ním a to i přes to, že ten jeho nový vůz splácí mesičními splátkami.

Stres a pospíchání

Dneska je asi moderní všem říkat, že nemáte na nic čas a pospíchat, říkejme jim pospíchálkové.

Tito pospíchálkové pospíchají už jen z principu. Každý z nás zažil situaci, kdy si jedete v levém pruhu na dálnici těch svých 130 - 150 km/h a zezadu se přiřítí ten náš pospíchálek a začne na vás blikat a troubit, gestikulovat a ukazovat. Co Vám je do toiho, že nejaký trouba za vámi pospíchá? Viděl jsem na vlastní oči, jak takový pospíchálek letí v levém pruhu a po 10ti minutách ho vidíte, jak stojí na pumpě a občerstvuje se kávou. To jako pospíchá na tp kafe? To aby na něj ta káva zbyla a někdo mu to nevykoupil? Nebo pospíchíchá na zprávy na půl osmou, aby stihnul Korantenga?

Trestači, vybržďovači a honění si ega

Trestači jsou asi nejhorší ze všech a pokud jste se ještě nerozhodli kameru si pořídit, rozohdně si jí pořidtě, protože tady už jde opravdu oživoty nejen váš ale i posádky, kterou vezete. Rozhodně bych zavedl kameru, černou skřínku, registrátor jako povinnou výbavu do auta. Stává se velmi často, že ostatní řidiči jsou mstiví a chtějí vás za pomalou jízdu potrestat. Tyto řidiči jsou netolerantní egostičtí idioti, kteří na silnici nemají co dělat.

Svěděk dopravní nehody

Typické situace, kdy nám může být autokamera svědkem na cestách jsou nedbalí chodci a chodci na přechodu, střet s jiným účastníkem provozu, opilý chodec, nedbalý cyklista, střet se zvěří, nedání přednosti a mnoho dalších situací.

Už nechcete být svědkem dopravní nehody nebo jiné kolize, ať už vaší nebo někoho jiného a říkat si:“Kéž bych to měl nahrané na kameře“.

Výlety

Na druhou stranu může mít kamera do automobilu i příjemnější funkci. Zdokumentuje za vás rodinný výlet krok za krokem. Ať už trasu výletu, tak i komentáře díky mikrofonu, který nahrává zvuk uvnitř automobilu.

Díky autokameře můžete být neocenitelným svědkem, ale i si s rodinou nebo přáteli užít výlet znovu při sledování záznamu výletu.

Jakou kameru a její cena

Nejedná se o drahou záležitost, obyčejnou kameru auta můžete koupit již za pár stovek. Lepší už za tisíc korun. Co je pát stovek nebo tisíc korun proti tomu, že můžete kdykoliv prokázat svojí nevinu nebo chování agresorů uz volantem?

Kamera kvůli pojištovně

Znáte to, máte zapúarkované auto na parkovišti a nekdo do vás drcne a vy o tom nevíte. I toto kamera umí zaznamenat a usvědčit viníka. Z jeho pojištění poté můžete nechat auto opravit.

Rozboté přední okno určitě měl už každý, představte si, že byste měli důkaz o tom, jak od auta před vámi odletí kámen a rozbije vám okno. Na základě tohoto důkazu si můžete nárokovat u viníka opravu předního okna.

Záznam z autokamery a soudy

Díky několika kauzám, které byly dokonce i v televizi a viník dostal několik let odnětí svobody, naše soudnictví a policie uznává záznam z palubní kamery jako plnohodnotý důkaz. Proto neváhejte a kemeru si určtitě pořiďte, doporučujeme Vám koupit si "zlatou střední cestu", vždyť jde jen o to mít záznam a důkaz, není třeba mít drahou kameru a dráždit tak zloděje. Na námi nabízené kamery do auta poskytujeme záruku 24 měsíců.

V naší nabídce naleznete

Kamera do auta - Evropský rámeček na poznávací značku s kamerou za 351,-
Kamera do auta ve zpětném zrcátku za 849,-
Kamera do auta Vehicle Blackbox TACHOGRAPH za 931,-
Kamera do auta se zadní kamerou H503 za 1 131,-